L'evolució i la biodiversitat:

 

1. EVOLUCIÓ:

L’evolució és el procés on els caràcters hereditaris d’un grup d'organismes canvien amb el temps. L’evolució no sols afecta a ésser vius com els animal i les plantes, també a tot el que existeix a la natura (les roques, els planetes les estrelles,...).

En aquest “post” ens centrarem en la que va originar biodiversitat a la terra, l'evolució biològica. La teoria de l'evolució, tal com avui en dia la coneixem va ser desenvolupada pel naturalista Charles Darwin.

Darwin va definir l'evolució com "descendència amb modificació" dels caràcters, deguda a processos evolutius com la selecció natural. Un mitjà per explicar l'evolució biològica, sent el concepte central d’aquesta teoria. Sent el procés gradual no aleatori pel qual els patrons biològics esdevenen més o menys comuns dins d'una població.

  • SELECCIÓ NATURAL:

La natura és qui "tria" com es reprodueixen els organismes d'acord a les seves propietats i així afavoreix l'adaptació, impulsant l'evolució de les espècies.

Uns exemples serien: 

- El pelatge blanc dels animals de l'àrtic, que els permet ocultar-se en la neu.

 


- Els escarabats de color marró tenen major possibilitat de supervivència, tornant-se freqüent la població.

 

2. LA BIODIVERSITAT:

La biodiversitat és la variabilitat d'organismes vius de qualsevol font (ecosistemes terrestres, marins, …). 

Existeixen tanta varietat d'éssers vius a causa de l’adaptació dels organismes a diferents medis i ecosistemes arran de la selecció natural. Per aquesta raó molts éssers vius han d'evolucionar, adaptar-se o morir, originant que en l'actualitat, hi hagi tanta varietat d'organismes vius.

3. Característiques dels éssers vius (TAXONOMÍA):

Per identificar si dos éssers vius son de la mateixa espècies s’ha d’analitzar la seva taxonomia. Aquesta classificació té que coincidir en: el regne, el tipus, la classe, l'ordre, la família, i el gènere.



Comentaris

Entrades populars