Gattaca:

 - Fitxa de la pel·lícula: 



- Resum: 



- Futur utòpic o distòpic?
Penso que es un futur distòpic, ja que es mostra una societat desigual amb certes discriminacions. 

- Definició: Vàlida i no vàlida
  • Vàlida: modificada genèticament per ser "perfecte". 
  • No vàlida: "Creació de Deu", no modificada genèticament i nascut de manera natural (no "perfecte") .
- Marginació als "no vàlids": 
No es justa la discriminació que pateixen. Vicent demostra al llarg de la pel·lícula el seu esforça i lluita per aconseguir el seu somni. Demostrant que una persona "no vàlida" pot arribar a superar a la comunitat modificada/"vàlida" (com es pot veure amb les competicions de Vicent i el seu germà). 

- Societat desigual: 
No tenen els mateixos drets, les persones vàlides al estar modificades per ser perfectes i tenir grans qualitats, les empreses busquen persones amb aquestes característiques. 
Per altre banda els nascuts naturalment són mes rebutjats en la societat, les persones han creat un estereotip, on les persones no modificades al no ser "perfectes" són d'un rang molt més inferior als demés. 

- Problemes en la modificació genètica massiva: 
La perfecció es un concepte subjectiu, una persona és molt més que porcentajes i grans habilitas. Crec que si s'arriba a desenvolupar aquesta societat, ningú estria a gust, inclús la gent modificada tendría molt més pressió ja que es compararia amb altra gent igual que ella, creant mes competència. 

- Opinió personal: 
Opino que la pel·lícula és molt entretinguda i et fa pensar en la importància de l'esforç i superació d'una persona, enderrocant els obstacles que es trobi per el camí. 





Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars